DSC_0289.JPG

Living Wall

A single cut was made into a 6’ x 6’ x 8’ cube. The mass was then shifted to allow for programming, light, and functionality.

 

A conic system was developed to create an incision into the original volume, which creates a dynamic and bold form both on the interior and exterior. Using a single endpoint in space, two cones were inscribed into the original volume and then broken apart to redefine the cube as a unit that can potentially house six people.

 

The conic segment that was separated from the original mass was pulled back along a slanted cylindrical surface and hinged upward to create an entrance, sleeping spaces, and circulation path through the structure. Movement is guided by curved entries and surfaces unique to the project.

 

The project was then built at 1:1 scale within the studios. Emphasis was placed on the ability for the structure to return to the shape of the original uncut volume for transportation purposes. The finished microhabitat was then packaged and transported to Griffith’s Sculpture park where it was assembled in modules and remained as a public art installation for two years.

Spring 2010

Studio II

 

Professors: Matt Hume, Chris Romano, Nick Bruscia, 

Partners: Hanna Ihrke, Vadim Fedorashin, Danny Boyle, Andrew Kim, Amanda Mumford

 

Micro Habitat

DSC_0863
construciton and installation
drawings and models
IMG_0135
DSC_0840
IMG_0229
IMG_0587
DSC_0289
IMG_0320
IMG_0574
Snow on the Wall 035
Snow on the Wall 037
Snow on the Wall 040
Snow on the Wall 088
IMG_0587_edited